Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

هوشنگ بازوند در جلسه امروز (5 مهر) ستاد مدیریت و مقابله با کرونای استان کرمانشاه با اشاره به قرارگیری استان در وضعیت قرمز کرونا، گفت: متاسفانه در برخی شهرها وضعیت قرمز پرخطر را داریم و همینطور ادامه دهیم استان هم به وضعیت قرمز پرخطر می رسد.

وی افزود: در همین راستا 19 محدودیت کرونایی از فردا(یکشنبه، ششم مهر) در استان اعمال می شود که تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازوند تعطیلی مدارس را از جمله مهمترین این محدودیت ها اعلام و تصریح کرد: تمام مدارس استان از فردا تعطیل و آموزش دانش آموزان از طریق بستر فضای مجازی و شبکه شاد صورت می گیرد.

‌وی تعطیلی تمام آموزشگاه های علمی آزاد، تعطیلی تمام مهدکودک های استان، تعطیلی کلاسهای حضوری دانشگاه ها و سراهای دانشجویی، عدم برگزاری تمامی آزمون های حضوری، کاهش 30 درصدی حضور کارکنان دولت در ادارات، تقلیل ساعت فعالیت پاساژها، بازار روزها، میادین میوه و تره بارو ... را از دیگر محدودیت های کرونایی در استان اعلام کرد.

وی افزود: همچنین اعمال محدودیت در پارک ها، تفرجگاه ها و مراکز گردشگری، اعمال محدودیت یا جلوگیری از هرگونه تجمع در آرامستان ها و مجالس عزاداری، اعمال محدودیت تالارهای پذیرایی و مجالس عروسی، اعمال محدودیت یا جلوگیری از مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان، مراکز خدمات الکترونیک، پلیس +10 و ...، اعمال محدودیت یا تعطیلی تمام مراکز ورزشی، اعمال محدودیت یا تعطیلی فعالیت مراکز فرهنگی و هنری، محدودیت تشکیل جلسات حضوری در تمام ادارات و اعمال محدودیت در برگزاری مراسم مذهبی در مناسبت های خاص در مساجد، تکایا و اماکن متبرکه نیز در استان اعمال خواهد شد.

بازوند تصریح کرد: تعطیلی اقامتگاه ها و تورهای گردشگری، اعمال نظارت قوی بررعایت پروتکل ها(ماسک و رعایت فاصله فیزیکی)در پایانه های مسافربری، ریلی و هوایی، اعمال تشدید نظارت بر رعایت پروتکل های بهداشتی در تاکسیرانی و اتوبوسرانی و تداوم تعطیلی استخرها هم از از دیگر محدودیت های کرونایی در استان است.

وی در خصوص مدت زمان اعمال محدودیت های کرونایی در استان گفت: فعلا زمانی نمی توان پیش بینی کرد و این محدودیت ها تا اطلاع ثانوی و تا زمانی که شرایط کمی به حالت قبل برگشته و خطر کرونا کمتر شود، ادامه پیدا خواهد کرد.

بازوند در ادامه با انتقاد از وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح جامعه گفت: متاسفانه تعداد بسیاری از افراد جامعه نسبت به رعایت پروتکل ها بی‌خیال شده اند و در برخی مراکز از جمله ادارات، صنوف و اماکن عمومی وضعیت رعایت این پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک اصلا خوب نیست.

وی افزود: استفاده از ماسک در اماکن عمومی در میانگین کشوری 55 درصد و در استان 49 درصد است که جای تاسف دارد و باید نظارت بیشتری بویژه از سوی شهرداری ها بر این موضوع اعمال شود.

بازوند تصریح کرد: همچنین میزان استفاده از ماسک در ادارات کشور 78 درصد و در استان 72 درصد است که معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمانشاه باید نظارت بیشتری در این زمینه داشته باشد.

وی افزود: متاسفانه صنوف استان هم وضعیت خوبی در بحث استفاده از ماسک ندارند و در حالی که میانگین کشوری در این زمینه 56 درصد است، صنوف استان 54 درصد رعایت کرده و از ماسک استفاده می کنند که اداره کل صمت باید نظارت بیشتری داشته باشد.

بازوند با بیان اینکه واقعا شرایط خوبی در کرونا نداریم و تعداد بستری های کرونا در استان بالاتر از میانگین کشوری است، گفت: مردم باید در پاییز و زمستان پیش رو مراقبت بیشتری داشته و نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی حساسیت بیشتری داشته باشند.

وی با بیان اینکه هر فردی که از ماسک استفاده نکند نباید خدمات بگیرد، گفت: دستگاه های اجرایی، ناوگان حمل ونقل عمومی و سایر بخش ها حق ارائه خدمت به افراد بدون ماسک را ندارند و مردم می توانند این تخلفات را گزارش دهند.

بازوند افزود: از رسانه ها و صدا و سیما هم می‌خواهیم در این مدت در خصوص اقناع سازی مردم نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی اهتمام جدی‌تری داشته باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کرمانشاه کرونا ویروس رعایت پروتکل های بهداشتی اعمال محدودیت کرونایی در استان استفاده از ماسک رعایت پروتکل ها محدودیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۶۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟

افزایش تعداد تعطیلات آخر هفته اگرچه مورد اتفاق دولت و مجلس قرار دارد اما حالا رایزنی ها و اختلاف نظرها بر سر تعیین روز آن است که در کنار جمعه، پنجشنبه تعطیل باشد یا شنبه؟

«دومین روز تعطیل آخر هفته، کدامیک باشد؟ شنبه یا پنجشنبه؟» این روزها موضوع تعطیلی دو روز آخر هفته و اینکه کدام روز در کنار جمعه تعطیل شود، بحث داغ بین مجلس و دولت شده و آخرین اظهار نظر درباره تعطیلات هفته را تا اینجای کار محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور داشته است.

براساس گزارش تسنیم، موضوع از این قرار است که دولت سیزدهم لایحه‌ای را به منظور «افزایش تعداد تعطیلات روزهای هفته» در ۷ آذر ۱۴۰۲ به مجلس ارسال کردتا نمایندگان مجلس درباره آن تصمیم بگیرند.

پس از تصویب کلیات این لایحهدر صحن مجلس، لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد تا اعضای این کمیسیون تصمیم بگیرند که چه روزی در کنار جمعه ها به عنوان تعطیلات هفتگی وارد تقویم کشور شود.

کمیسیون اجتماعی مجلس: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

در حالیکه اغلب نمایندگان مجلس، «روز شنبه» را برای تعطیلات آخر هفته مناسب‌تر می‌دانستند، کمیسیون اجتماعی «روز پنجشنبه» را مصوب کرد،اما بعد از بازخوردهای بیرونی، مجلس تصمیم برای انتخاب روز تعطیل را به دولت واگذار کرد و همین موضوع، انتقاد معاون پارلمانی دولت از مجلس شد.

دولت: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

محمد حسینی با بیان اینکه دولت با تعطیلی پنجشنبه‌ها موافق است، از مجلس بابت واگذار کردن تعیین روز تعطیل به دولت انتقاد کرد و گفت: انتظار این است که نمایندگان مجلس بر روی نظرات خود باقی بمانند.

در همین باره، علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است که چون دولت در لایحه خودش هیچ اشاره‌ای به روز خاصی نکرده، پس در حقیقت انتخاب تعطیل شدن یک روز (به غیر از جمعه) را مجلس به دولت واگذار کرده است.

وزارت خارجه: شنبه‌ها تعطیل شود

با این حال، به نظر می‌رسد در خود دولت نیز اتفاق نظری در این باره وجود ندارد. روز گذشته خبری مبنی بر موافقت وزارت امور خارجه با تعطیلی شنبه‌ها در رسانه‌ها منتشر شد و این وزارتخانه تأکید داشت که «در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی» با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافق است و در واقع «با هدف بهبود شرایط اقتصادی کشور» تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده است.

بهادری جهرمی: کارشناسان نظر بدهند

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت طی سخنانی گفته بود که پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز، انتخاب این روزها در اختیار نظرات کارشناسی بخش‌های مختلف قرار گیرد.

وی اظهار داشت: حتی برخی از مسئولان دولتی می‌گویند روز دوم باید متغیر باشد یعنی هر موقع دولت صلاح دانست، بر اساس شرایط، یک روز را تعطیل کند.

ذهنیت اشتباه درباره تعداد روزهای تعطیلی ایران

ناگفته نماند که برخی از کارشناسان اساساً با تعطیلی دو روز در هفته مخالف هستند و معتقدند این امر برای مثال موجب افزایش میزان سوخت مصرفی در کشور می‌شود.

این در حالی است که طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، متوسط تعطیلات آخر هفته و تعطیلات مناسبتی در اکثر کشورهای جهان بین ۱۱۰ تا ۱۲۹ روز است.

در کشور ما (با احتساب ۲۶ روز تعطیل رسمی و ۵۲ روز تعطیل روز جمعه) تعداد تعطیلات سالانه ۱۰۴ روز استکه نسبت به متوسط جهانی پایین‌تر است.

بنابراین اگر تعداد تعطیلات آخر هفته در ایران ۲ روز باشد، میزان تعطیلات سالانه، ۱۲۵ روز می‌شود که با متوسط جهانی هم همخوانی دارد.

بررسی‌های انجام شده نشان می دهد که میزان بهره وری کشورها با ساعت کار آنها نسبت معکوس دارد. به طوری که افزایش تعطیلات می‌تواند در برخی موارد از هزینه‌های اضافی بکاهد و در بسیاری از موارد نیز، با افزایش بهره‌وری نیروی کار در سایر روزهای هفته، میزان کارایی روزهای دیگر را بالا ببرد.

کشورها چه روزهایی تعطیل هستند؟

در برخی کشورها نظیر ایران، جیبوتی، نپال، مکزیک، کلمبیا، هندوستان و فیلیپین، تنها یک روز در آخر هفته (یا جمعه یا شنبه یا یکشنبه) تعطیل است.

تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه هم در گذشته در کیان کشورهای اسلامی رایج بود، اما در سال های اخیر، بسیاری از کشورهای خاورمیانه (با اکثریت مسلمان) تعطیلات آخر هفته را به جمعه و شنبه تغییر دادند؛ زیرا اعتقاد بر این است که این تغییر باتوجه‌ به روزهای فعال و غیرتعطیل در بسیاری از کشورهای جهان بخصوص در زمینه اقتصادی (در این کشورها عمدتاً‌ شنبه و یکشنبه تعطیل است)، مزایای اقتصادی قابل‌توجهی را برای آنها به ارمغان می‌آورد. حتی کشوری نظیر یمن نیز تعطیلات آخر هفته «پنجشنبه و جمعه» را به تعطیلات «جمعه و شنبه» تغییر داده است.

امارات متحده عربی نیز که پیش از این، «جمعه و شنبه» را به عنوان تعطیلات آخر هفته خود داشت، در سال ۲۰۲۲ آن را به تعطیلات «شنبه و یکشنبه» بعلاوه‌ی نیم روز در روز جمعه برای اقامه نماز تغییر داد.

در مالزی، بیشتر نقاط این کشور، از جمله کوالالامپور، «شنبه و یکشنبه» را تعطیل هستند. با این حال، چند ایالت «جمعه و شنبه» را به‌عنوان آخر هفته رسمی خود حفظ می‌کنند. کشورهای دیگری نظیر تونس و مراکش نیز در روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیل هستند.

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۳، تعطیلات دو روزه آخر هفته خود را از «پنجشنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» تغییر داد تا به هماهنگی روزهای کاری و بانکی خود با سایر نقاط جهان کمک کند. عمان، بحرین، کویت و قطر نیز تعطیلات آخر هفته خود را به «جمعه و شنبه» تغییر داده‌اند.

کشور لبنان در سال ۲۰۱۷، یک الگوی جدید مبنی ۳۵ ساعت کار در هفته را در پی گرفت و طبق تقویم این کشور، روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیلات آخر هفته هستند. لازم به ذکر است که لبنان به دلیل تعداد زیاد مناسبت‌های مذهبی، دارای بیشترین تعداد تعطیلات در جهان است.

حال اگر کشورما تصمیم به تعطیلی شنبه‌ها بگیرد (با احتساب تعطیلی روز جمعه)، با کشورهایی نظیر مصر، الجزایر، اردن و لیبی تعطیلات مشترک خواهد داشت.

حتی کشور عراق که اکثریت جمعیت آن‌ را شیعیان تشکیل می‌دهند نیز روزهای «جمعه و شنبه» تعطیل است.

افغانستان نیز آخرین کشور مسلمان بود که روز شنبه را جایگزین تعطیلی پنجشنبه کرد.

بنابراین اگر در ایران تصمیم به تعطیلی پنجشنبه گرفته شود، تنها کشوری در جهان خواهیم بود که این روز را تعطیل کرده است و احتمالاً این موضوع، مراودات مالی و اقتصادی ایران با دنیا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد چرا که تنها ۳ روز در هفته فرصت باقی می‌ماند.

دیگر خبرها

  • اعمال محدودیت تردد در ۵محور آزاد راهی و شریانی کشور
  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه
  • اجرای اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای مواصلاتی مازندران
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی